OM azonosító: 203061

Iskolánk, a Teleki

Haladó szellemiség és modern pedagógiai megoldások, több mint 100 éves múltból építkezve

Intézményünk emberközpontú, problémamegoldó megközelítéssel éli mindennapjait az 1911-es alapítása óta. Az iskola, hagyományait követve, a felnőtt társadalomba beilleszkedni képes aktív, emberi értékeire és munkájára igényes felnőtteket bocsát ki falai közül.

Diákjainkban széles alapműveltséget alakítunk ki. Különösen fontosnak tartjuk, hogy az alapkészségek és kreativitás kibontakoztatása mellett korszerű és naprakész szakmai alapismereteket szerezzenek diákjaink a közlekedés és szállítmányozás,  gazdálkodás és menedzsment és turizmus-vendéglátás ágazatokban.

Nevelő-oktató munkánk biztosítja az érettségi vizsga sikeres letételét és akár több szakképesítés megszerzését is, de tanulóink jelentős része folytatja tanulmányait felsőfokú oktatási intézményekben is. Igyekszünk diákjainkat önismeretre, őszinteségre és egészséges életmódra nevelni.

Nappali munkarendben iskolánkban több mint 500 diák tanul. Minden évfolyamon négy osztályt indítunk. Felnőttoktatás keretein belül közel 300 fiatalnak nyújtunk lehetőséget a sikeres élet folytatásához, szakmai továbbfejlődéshez.

Iskolánk a Mester utcában

Műemléki védettséget élvező iskolaépület kellemes környezetet, modern munka- és tanulási feltételeket biztosít az itt dolgozók, illetve tanulók számára egyaránt. Több új tantermet és új könyvtárat is kialakítottunk a növekvő diáklétszám igényeinek kielégítésére, és a 2018. évben minden tanterembe projektror is felszerelésre kerül.

Intézményünk, a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum tagintézménye, fenntartónk az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

Szakmai partnerek, vállalati kapcsolatok

Diákjaink – lehetőség szerint – szakmai programokon vesznek részt hazai és multinacionális vállalatoknál, mint pl: Audi Magyarország, Magyar Suzuki, BASF Hungária, DHL Magyarország, British Telecom, Waberer’s International. A gyakorlati képzést biztosítunk nagyvállalati partnereinknél CBA, Jysk, Praktiker, BKV, MÁV, Interspar.