Minisztériumi elismerés a Telekiben

Közzétéve:

A „Fogyasztói Tudatosságra Nevelő Iskola” megtisztelő címet adományozta iskolánknak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes szakállamtitkársága. A díszes oklevelet Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár ünnepélyes keretek között személyesen adta át dr. Illés Valér igazgató úrnak.

A pályázatok elbírálása során az NFM az iskolák azon intézkedéseit értékelte, amelyek hozzájárulnak a felnövekvő generációk fogyasztóvédelmi ismereteinek növeléséhez, a  tudatos fogyasztói magatartás kialakításához. A cím odaítéléséhez a 8 pályázati feltételből legalább háromnak kellett megfelelni, és egy jövőre vonatkozó vállalást is kellett tennünk.

Iskolánk a 2017.szeptember 1-től indított, teljes tanévet átfogó Energiahatékonysági és Fenntarthatósági Kampányával  eleget tett a   fogyasztói tudatosságra nevelés, és a fenntartható fogyasztás elterjesztésére vonatkozó pályázati kritériumoknak. A STREFOWA Foodwaste Hackaton versenyen nemzetközi környezetben elért 2. helyezésünkkel a fogyasztóvédelmi vetélkedőn való részvételre vonatkozó pályázati feltételt is teljesítettük. Közgazdasági szakgimnázium révén a pénzügyi ismeretek megalapozása pályázati feltétel előírásainak való megfelelésünket sem kérdőjelezte meg a Bíráló Bizottság, melyet a 2017/2018.tanévre elnyert „Kiemelt Pénziránytű Iskola” címmel meg is erősítettünk.

Ünnepélyes átadó az aulában
Az oklevél átvétele
STREFOWA Foodwaste Hackaton 2. helyezettjének előadása a fogyasztói tudatosságról

Vállaltuk, hogy nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy felhívjuk diákjaink figyelmét az információbiztonság fontosságára, hogy hogyan használják biztonsággal a közösségi médiát, hogyan kell szűrni az információk között, milyen tartalmakat osszanak/ne osszanak meg a közösségi hálókon.

Köszönjük az elismerést!