Kaleidoszkóp

Kaleidoscope

 

Iskolai projekt nap – fókuszban Európa kultúrái

Április közepén diákjaink élményalapú tanulását szervezte meg intézményünk Idegen nyelvi munkaközössége és a diákönkormányzat. A nap során az osztályok vetélkedő keretében játékos és ügyességi feladatokat, fejtörőket, zenei feladványokat kaptak, továbbá kulturális csemegék, és érdekességek tették próbára a csapattagokat.

Köszönet a vetélkedő lebonyolításában közreműködő diákoknak és tanároknak, és gratulálunk a szorgos és lelkes osztályoknak. A sok izgatott egyeztetés, a feszült pillanatok, az időnyomás ellenére is kiváló megoldásokat tartalmazó feladatlapok, és az elmaradhatatlan vidám, vagy elégedett kacaj azt bizonyítja, érdemes olykor másképp tanulnunk.

A legeredményesebbeknek a 12. évfolyam osztályai bizonyultak. Az első helyezett 12. C osztály nyereménye egy nagy torta volt, amelyet a diákok elégedetten és vidáman fogyasztottak el.

 

School project day – cultures of Europe in focus

The Foreign Language Department and the student government of Teleki organised a special project day on 12 April 2019 with the support of the Erasmus+ project.

Students and teachers of the whole school took part in a competition where with the method of gameficiation they could learn about different cultural issues connected to Europe. In the contest about music, literature, architecture, media, languages, arts, traditions in Europe students of grade 12 received the highest scores. Congratulation to the class 12c which won the first prize.

Fotókiállítás: Sokszínű Európa

2018 „Az európai kultúra éve” – hogyan ágyazható ez be egy középiskola mindennapjaiba és tölthető meg élményszerű tanulással?  A BGSZC Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziuma az idei tanévben számos programot fűzött fel erre a szálra, ennek eredményét tárta a ferencvárosi Mester Galéria és Közösségi Térben a látogatók elé.

Az intézmény diákjai az ERASMUS + pályázati projektben készült képeiket állították ki a ferencvárosi Mester Galériában 2019. május 6-tól egy héten át.  A kiállítás megnyitóján a diákok az utazások és a külföldi tanulókkal közösen töltött napok élményeit is megosztották. A projektben résztvevő tanárok az érdeklődő kollégákat tájékoztatták, reméljük, tapasztalataikat és javaslataikat más intézmények is hasznosítani tudják majd munkájuk során.

A kiállítással egybekötött fotóversenyen a legtöbb szavazatot kapó képek készítői Huszár Natália (9a) és Molnár Marcell Olivér (10b) osztályos tanulók. Gratulálunk eredményükhöz, képeiket iskolánk aulájában állítottuk ki.

 

Photo exhibition – Colourful Europe

2018 was the year of cultures in Europe. Teachers and students of BGSZC Teleki Blanka Vocational Secondary School connected numerous programmes with it. Students displayed their photos taken in the framework of an Erasmus+ project in Pforzheim (Ludwig-Erhard_Schule) and Budapest (BGSZC Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziuma) in a photo exhibition in Ferencváros, Mester Galéria. Erasmus+ participant teachers and students also shared their experiences with the visitors who could vote which pictures they liked most.

The winners are Huszár Natália (9a)  and Molnár Marcell Olivér (10b), congratulation to their achievement.

 

>> Intercultural Education-Collection of resources, methods <<