Pályaorientációs projektnapok a Telekiben

Közzétéve:

A felnőtté válás talán egyik legmeghatározóbb mérföldköve a megfelelő továbbtanulási irány kiválasztása. A továbbtanulás irányát számos tényező befolyásolhatja (család, barátok, média), de igazán jó választás akkor születik, ha a diák saját képességeire és önismeretére alapozva, valamint az adott szakma kívánalmaival összhangban hozza meg a továbbtanulással kapcsolatos döntéseit.

Idén is nagyszerű programok segítették diákjainkat a továbbtanulással kapcsolatos kérdéseik megválaszolásában. Informatika órák keretében önismereti tesztek kitöltése, kiértékelése támogatta diákjainkat saját képességeik jobb megismerésében.

Az első napon az iskola- és pályaválasztás előtt álló diákjaink kérdéseiket feltehették képzett tanácsadóknak. A Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálattól érkezett hozzánk Málnási Gábor, tanácsadó, aki a továbbtanulással kapcsolatosan minden kérdésre választ adott a tanulóknak, és számos hasznos tanáccsal látta el őket. Ezen a napon a HR-es szakma titkaival is megismerkedhettek végzőseink, Koltai Katalin vendégünk által, aki ebben a szakmában dolgozik évek óta.

A következő napon iskolánk minden diákja csapatokba szerveződve izgalmas, iskolán kívüli programokon vehetett részt. A fiatalabbak, 9-10. osztályosok interaktív feladatlapot kaptak, és a főváros különböző helyszíneit bejárva válaszolhatták meg a nekik feltett kérdéseket. Nagyon jól érezték magukat, vidáman érkeztek vissza az iskolába a kész megoldásokkal. A nagyobbakra komolyabb programok vártak. A 12. évfolyam céglátogatáson vehetett részt a Törley gyárban illetve a Feri hegyi repülőtéren. A 11. évfolyamból két osztálynak műhelyfoglalkozást tartottak a Mester Galéria és Közösségi Tér-ben, ahol egy elképzelt céget alapíthattak, munkavállalókkal, feladatokkal, üzleti tervvel, kidolgozott marketinggel. A másik két 11-es osztályunk pedig a NAV ügyfélszolgálatán vett részt „rendhagyó osztályfőnöki órán”.

A harmadik napon iskolánk volt diákjai jöttek vissza a régi kedves iskola falai közé, hogy jelenlegi tanulóinkat lássák el hasznos útravalóval, jó tanácsokkal, sok-sok tapasztalattal, ismerettel a továbbtanulás és a munka világából.