Pályaorientációs projekthét 2015

Közzétéve:

 

Hétfő – Önismeret, felvételi eljárás

A program a 3. órában indult, amikor a 11.c osztály töltött ki munkaértéket mérő 50 kérdéses online tesztet és papíron állás orientációs tesztet. Az online tesztet a számítógép értékelte, a papíron kitöltött tesztet a kulcs segítségével maguk a diákok.

A teszteket 5. órában a 11.A osztály, 6-7. órában pedig a végzősök is kitöltötték.A végzősöknek emellett az Új Nemzedék Pont munkatársai, Kada Fédra és kolléganője tartottak előadást a felvételi eljárás rejtelmeiről, az érettségi előtti ügyintézésről, a felvételi pontok számításáról.

Tudósítók: Ács Gabriella, Takács Daniella, Kádas Viktória, Csernus Adrián, Nagy-Balogh Enikő, Toronicza Laura, Akcay Sercan

Kedd – Egyetemek, főiskolák napja

A 11-13. évfolyam diákjai előzetes jelentkezés alapján vehettek részt a bemutatkozó előadásokon. A 6 órában a 221. teremben a Budapesti Gazdasági Főiskola egyik tanára mutatta be a náluk választható szakirányokat, a felvételi követelményeket. Ugyanekkor mutatta be képzési programját, szakirányait a Gábor Dénes Főiskola a 234. teremben és az International Business School a 81. teremben. A 7. órában a Corvinus Egyetem, a Budapesti Metropolitan Főiskola (volt Kommunikációs Főiskola), és a Magyar Honvédség Toborzóirodája mutatkozott be egy-egy előadással. Minden főiskola és egyetem standot állított fel az aulában, ahol prospektusokkal, játékos feladatokkal, kisebb ajándékokkal várták az érdeklődő diákokat.

Tudósítók: Ács Gabriella, Takács Daniella, Kádas Viktória, Csernus Adrián, Nagy-Balogh Enikő, Toronicza Laura

Szerda – Munkahelykeresés, önéletrajz, állásinterjú

A 11.A osztály önismereti tréningen vett részt, a többiek HR szakember, pályaválasztási tanácsadó, pszichológus vezetésével ismerkedtek a munkakeresés buktatóival. Szó volt arról, milyen a jó önéletrajz, mi történik egy állásinterjún. A bátrabbak próbainterjún is kipróbálhatták magukat.

A Szakmák napja egyik előadója is csak ma ért rá bemutatni vállalkozását. Előadása nagyon tetszett a résztvevőknek.

Tudósítók: Nagy-Balogh Enikő, Toronicza Laura, Ács Gabriella, Takács Daniella

Csütörtök – Szakmák napja

Vendégeink szakmájukról, pályájuk alakulásáról beszéltek a diákoknak. Járt nálunk banki tanácsadó, befektetési tanácsadó, kócs, tréner, pszichológus egyetemi hallgató, technical writer, latin táncos pár is. Utóbbiak az aulában megpróbálták egy kis táncba is bevonni a diákokat, de csak kevés bátor vállalkozót találtak.