Márton-napi kupa 2017

Közzétéve:

A Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziumának Természettudományi és Informatikai Munkaközössége versenyt hirdetett 2017. novemberre.

Iskolánkban 2010 óta hagyománnyá vált, hogy minden november 11-én délelőtt megrendezzük a „Márton-napi kupa” elnevezésű természettudományi versenyt iskolánk összes diákjának részvételével. Ez alkalomból a tavalyi évhez hasonlóan a Centrum tagintézményeinek tanulóit is sok szeretettel vártuk egy délutáni izgalmas megmérettetésre.

A délutáni centrumos versenyre olyan 9. évfolyamos diákok nevezhettek, akik idén kezdték meg tanulmányaikat a BGSZC valamely tagintézményében. A Centrum minden tagintézményéből egy-egy 3 fős csapatot fogadtunk. A tanulókkal együtt a felkészítő tanárokat is szeretettel vártuk egy közös műhelymunkára és egy Márton-napi uzsonnára.

A délelőtti versenyszámok: egyéni természettudományos tesz kitöltése, Sudoku rejtvények megoldása (osztályonként 3 fős csapatban), papír-toronyépítő verseny (osztályonként 2 fős csapatban), online szabaduló játékok (osztályonként 1 fő) és „egy perc és nyersz” típusú játékok a tornateremben (osztályonként 2 fős csapatban).

Nagyon jó hangulatban telt ez a délelőtti egy órás verseny, minden diák kitartóan küzdött a saját versenyszámában. A kollégák is élvezték a diákok versenyét, és többen vittek is haza a feladatlapokból, hogy otthon ők is vagy gyermekeik is próbára tehessék tudásukat. A nap folyamán ez volt a fő téma a tanulók között, megbeszélték, hogy vajon mi lehetett a jó megoldás. Eredményhirdetés decemberben lesz, amikor az egyéni és csapatverseny legjobbjait jutalmazzuk, illetve az összetett versenyben kiderül, melyik osztály lett a legjobb, és így elnyeri egy évre a Márton-napi Vándorkupát.

anjlk

A délutáni versenyre 11 iskola csapata nevezett be a BGSZC tagintézményei közül. Nagy izgalommal gyülekeztek a vendégek a Teleki aulájában nov.10-én fél egykor. A diákok csapatai két teremben kezdték meg a versenyt. Először egy 10 kérdéses Plickers alkalmazás segítségével megvalósított tesztet oldottak meg, majd nekiláttak a természettudományos tesztnek, a keresztrejtvénynek és a Sudoku feladványnak. Közben a felkészítő tanárok és a Telekis kollégák cserélték ki tapasztalataikat, megosztották egymás között a legújabb oktatási módszereket, hasznos IKT alkalmazásokat.

Ezután közösen kijavítottuk a versenymunkákat. Íme a legjobbak:

  1. helyezett a Hunfalvy csapat,
  2. helyezett a Telekisek,
  3. helyezett a Keleti Károly Szakgimnázium Rózsaszín Unikornis nevű csapata.

A nyertesek könyvjutalomban részesültek, minden résztvevő oklevelet, ill. emléklapot és ajándékot kapott. Mindenki nyert ezzel a délutánnal, és nagyon jól érezték magukat diákok tanárok egyaránt.

Igazgatói dicséretet kapott a Márton-napi versenyen, a BGSZC csapatai között elért 2. helyezésért  a Telekis csapat:

Domonyi Bernadett 9.b

Dezse László 9.c

Ördög Melinda Ágnes 9.d