Gyűjtsük együtt a használt elemeket!

Közzétéve:

Ahogy arról már a tanév elején értesültetek, iskolánk részt vesz egy használt elem begyűjtési versenyben… Még nem késő! Legyél Te is partner benne!

Mindössze annyit kell tenned, hogy ha van otthon – márpedig egész biztosan van ? – nem használt elemetek/akkumulátorotok/mobiltelefonotok, hozzátok be ezeket a suliba és adjátok oda Tóth Edit vagy Ribáryné Gyimesi Valéria tanárnőknek! Minden darab számít! Legyél Te is környezettudatos!

Minden egyes kimerült akkumulátorral, elemmel, amit elhoztok nekünk, hozzájárultok környezetünk megóvásához, mivel azokat újrahasznosításra adjuk át. Igyekezeteteket a környezettudatos gyűjtésért cserébe, természetesen díjazzuk! Ne habozzatok! Az összegyűjtött elemeket november végéig lesz lehetőségetek leadni.

Ne feledjétek! A használt elemeket, akkumulátorokat, mobiltelefonokat nem szabad a háztartási szemétbe, kukába dobni!

A használt elem és akkumulátor olyan hulladék, amely káros hatással bír környezetünkre. Ügyeljünk arra, hogy az erre alkalmas tárolóba dobjuk elhasznált áramforrásainkat.

A lemerült ólom-sav akkukat a forgalomba hozatali helyeken (akkumulátor-kereskedés, szerviz, benzinkút, stb.) ingyen le lehet adni. A kisméretű akkumulátorok és elemek begyűjtési hálózata is egyre bővül, mind több műszaki üzlet, áruház, mobiltelefon márkakereskedés helyez ki gyűjtőládát.

Figyeljétek a Teleki honlapját és tartsatok Körte Vilmossal, hiszen bármikor hozhatunk egy játékot és vele együtt egy kis ajándékot Nektek! 🙂

Köszönjük, hogy szelektíven gyűjtöd!