Diákcsere: Budapest – Pforzheim iskolai partnerkapcsolat

Közzétéve:

Márciusban ellátogattak  hozzánk Pforzheimből a Ludwig Erhard Schule diákjai. Nagy izgalommal vártuk őket, s már az első napon össze is barátkoztunk. A csoport nagyon színes volt, Németországban élő olasz , török , szerb , horvát , francia és természetesen német diákok is voltak, így nem csak a német iskoláról tudtunk meg sokat , hanem más nemzetek szokásairól is. A hét folyamán igyekeztünk minél többet mesélni az iskoláról és a mindennapjainkról, illetve a lehető legtöbbet  megmutatni Budapestből.

Programjaink során elvittük őket a Budai várba, a belvárosba, a Váci utcába, és megmutattuk azokat a helyeket ahova mi is szívesen járunk szabadidőnkben. Közben rengeteget beszélgettünk és hasznosítottuk angol nyelvtudásunkat. Budapest nagyon tetszett a diákoknak, rengeteg kép készült, miközben hajókáztunk, megmásztuk a Gellérthegyet, vagy közösen beszélgettünk, játszottunk.

A sok kirándulás mellett komoly munka folyt az iskola falai között. Beültek gazdasági óráinkra, ami számunkra is különleges volt, hisz angolul tanulhattuk az aznapi tananyagot. Délelőttönként német-magyar vegyes csoportokban dolgoztunk és beszélgettünk kultúránkról, iskoláinkról, a munkába vezető útjainkról, diákéletünkről. A csapatok ezen témákban prezentációkat készítettek, majd közösen előadtuk őket.  A munkát nagyon élveztük, közben sokat nevettünk és tanultunk egymástól.

A délutáni, esti kirándulások is jól összekovácsolták a csoportot, a búcsú nehezebb volt, mint gondoltuk. Mai napig tartjuk új barátainkkal a kapcsolatot és alig várjuk, hogy szeptemberben mi is meglátogathassuk őket Pforzheimben.

Köszönjük az iskolának a lehetőséget, hogy részt vehettünk ebben a projektben, mindannyiunk számára maradandó emlékeket hozott ez a pár nap.