Pénzügyi – számviteli ügyintéző

Közzétéve:

1 éves emelt szintű OKJ képzés, NAPPALI munkarendben, Kifutó rendszerben

54 344 01

A pénzügyi-számviteli ügyintéző képzettség megszerzésével képes leszel egy irodában, vagy egy könyvelő cég alkalmazottjaként adminisztratív és könyvelési feladatok ellátására. Ügyintézőként értesz majd a gazdálkodáshoz, vállalkozási ügyek intézéséhez, jogi kérdésekben is képes leszel eligazodni, és gyakorlati ismereteid lesznek a pénzügyek, adózás és könyvvezetés területén.

A pénzügyi-számviteli ügyintéző alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére.

A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, kezeli az ehhez kapcsolódó iratanyagokat.

Működő gazdálkodó szervezeten belül előkészíti és rögzíti az adott munkahely gazdasági eseményeit a helyi számviteli szabályok szerint, a gazdasági eseményeket kontírozza, a főkönyvi és az analitikus nyilvántartásokat vezeti, könyvviteli feladásokat készít.

A jelentkezés feltétele nappali osztályunkba:

    • 2023-ban be nem töltött 25. életév
    • Közgazdasági ismeretek érettségi vizsga
    • első szakmádat kívánod megszerezni

Képzés hossza 1 év

A képzés érettségire épülő, emelt szintű végzettséget ad, amely egy esetleges későbbi felsőoktatási felvételi esetén többlet pontot biztosít.

Jelentkezés külsős tanulók részére:

Minden szerdán 8-16 óra között a titkárságon személyesen.

Beiratkozás:

  • Beiratkozás személyesen a titkárságon június 30. 10-12 óra között és augusztus 23. 8-12 óra között.
  • Szükséges dokumentumok: a piros bizonyítvány (szakgimnáziumi), érettségi bizonyítvány, személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ kártya, adókártya

Képzési napok

  • Nappali: hétfő – péntek nappali munkarend szerint

Kérdéseiket feltehetik a titkarsag@telekiblankabp.hu e-mail címen vagy a 06-1-215-9254-es telefonszámon.